Aktuell reseinformation

Den pågående spridningen av coronaviruset medför restriktioner och förändringar i resandet. Här nedan samlar och sammanfattar vi läget. Vår ambition är att hålla denna sida uppdaterad i möjligaste mån, men säkerställ alltid med Sveriges ambassader, UD och respektive flygbolag för den senaste informationen.

Krav på reseintyg till de flesta länder

I takt med att vaccineringen mot Covid-19 har tagit fart har även resandet succesivt börjat återhämta sig. Till de allra flesta länder kommer det dock att krävas ett reseintyg där det framgår att resenären tätt inpå avresa har testat negativt för Covid-19. Vi har nu tillsammans med vårt partnernätverk Arrive Agencies slutit ett avtal med Expresscare (som finns representerade på flera platser runtom i landet, varav även på flera av de största flygplatserna). Om ni väljer att boka testet direkt via oss kan vi erbjuda er 10% rabatt på testet. Kontakta oss gärna för mer information.

https://www.expresscare.se/expresscare-x-resekompani

Krav på ansiktsmask

En ansiktsmask som täcker näsa och mun är ett krav under hela resan, från och med att du stiger ombord tills att du lämnar planet. Du som passagerare ansvarar själv för att ta med dig en ansiktsmask. Kravet gäller inte barn under 6 år. Ansiktsmasken behöver bytas ut efter fyra timmars användning. Det betyder att du måste ta med masker för hela din resa. Viktigt att tänka på, är att du kan behöva extra ansiktsmasker när du anländer till flygplatsen, eftersom många flygplatser kräver att du bär ansiktsmask.

UD avråder från icke nödvändigt resande utomlands

Olika länder har fortsatt olika regler för inresa i landet från Sverige. Det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad på respektive lands information.

Vad innebär avrådan?

Här kan du läsa om vilka länder detta gäller

Som resenär har du ett eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller för just ditt resmål därför har UD gjort en applikation som samlar ambassadernas reseinformation på ett ställe. Den använder platstjänster och pushnotiser för att snabbt kunna skicka ut den senaste informationen du behöver för ditt resmål.

UD Resklar kan hämtas hem på Google Play Butik (android) och App Store (apple).

Läs mer om UD Resklar här

Informationen uppdaterades 12 maj 2021

Flygbolagens aktuella trafikinformation